• Laagdrempelig en betaalbaar
  toegewijd advocatenkantoor
 • Gespecialiseerde advocaten
  in arbeids- ambtenarenrecht
 • Gefinancierde rechtsbijstand
  gesubsidieerde rechtsbijstand
 • altijd in goede handen
  ook voor spoedzaken

Heeft u een zaak en kunnen wij u helpen?

Neem dan contact met ons op. Een van onze advocaten staat u snel te woord.

Onderwerpen van

Het arbeids- en ambtenarenrecht

Het arbeidsrecht regelt de juridische verhouding tussen de werknemer en de werkgever. Het gaat daarbij ook om de inhoud van uw (tijdelijke) baan, loon en andere vergoedingen, vakantie en vrije tijd of de beëindiging van de werkrelatie.

Het ambtenarenrecht regelt de arbeidsverhouding van de ambtenaar. Heeft u problemen met uw aanstelling of een geschil over functioneren of ontslag? Neem dan contact op met een ervaren ambtenarenrecht advocaat van Spuistraat 10 Advocaten. Een telefoontje met onze ambtenarenrecht advocaat kan u al veel duidelijkheid verschaffen.

Waarvoor kunt u terecht?

Mogelijke aanleidingen

Ontslag
(Dreigende) aanzegging van ontslag door de werkgever of de wens van de werknemer om op een goede manier op te zeggen.

Conflicten
Meningsverschillen tussen de werkgever en de werknemer over arbeidsvoorwaarden of werkuitoefening.

Arbeidsvoorwaarden
Vragen over de inhoud en nakoming van een (concept) arbeidsovereenkomst, zoals een opgenomen concurrentiebeding, een boetebeding, een proeftijdbepaling of opzegtermijn.

Ziekte
Vragen over de juridische gevolgen van ziekte voor de arbeidsverhouding.

Spuistraat 10 Advocaten

Onze aanpak

Samen met u beoordeelt een advocaat van de Amsterdamse sectie arbeids- en ambtenarenrecht uw probleem en hoe u het beste geholpen kunt worden. U krijgt altijd een degelijk advies en/of een praktische oplossing aangeboden. Zo nodig voert uw advocaat van de Amsterdamse sectie arbeids- en ambtenarenrecht namens u een procedure bij de rechter of een andere instantie. Wanneer u dit wenst bemiddelt onze Amsterdamse arbeids- en ambtenarenrecht advocaat bij ontslag en conflicten of verwijst de arbeids- en ambtenarenrecht advocaat u door naar een gecertificeerde en gespecialiseerde mediator.

Onze specialisten

Advocaten met
arbeids- en ambtenarenrecht expertise

De advocaten van Spuistraat 10 zijn experts in hun vakgebied en staan u graag te woorden om samen te bepalen hoe u het beste geholpen kunt worden.

Meestgestelde vragen

Onze antwoorden

Ik heb een juridisch probleem, wat nu?

Niet voor ieder juridisch probleem hoeft u meteen naar de rechter. Een advocaat kan u adviseren over uw rechten en plichten. Hij/zij kan u ook doorverwijzen naar een andere (juridisch) hulpverlener als dat nodig is.

Wat kost een advocaat?

Een advocaat werkt meestal met een uurtarief. Het is belangrijk dat u vooraf met uw advocaat afspraken maakt over het uurtarief of over een vaste prijs afspraak. De advocaat is verplicht om de afspraken die met u zijn gemaakt schriftelijk vast te leggen, zodat u weet waar u aan toe bent. Spuistraat10 Advocaten werkt in een bepaalde gevallen ook op basis van een toevoeging.

Wanneer is er sprake van een eigen bijdragen?

Wilt u uw zaak door ons laten behartigen, dan kijken wij eerst of u in aanmerking komt voor een gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging). Is dat het geval, dan bent u een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van de eigen bijdragen is afhankelijk van uw fiscaal jaarinkomen van twee jaar geleden.

Mag ik zelf een advocaat kiezen?

Iedereen heeft recht om zelf een advocaat te kiezen. Een advocaat heeft niet de plicht om uw zaak ook altijd aan te nemen. Rechtsbijstandverzekeringen verplichten verzekerden nog wel eens om gebruik te maken van een advocaat uit het netwerk van de rechtsbijstandverzekering. U bent niet verplicht daar gebruik van te maken. U mag de advocaat kiezen die bij u past en die gespecialiseerd is in uw juridisch probleem.

Hoe kom ik bij jullie op kantoor?

Ons advocatenbureau ligt in het oudste stukje van Amsterdam, is makkelijk bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van het Centraal Station, met de auto: parkeren in De Kolk.

Direct contact

Neem contact op met een
van onze advocaten

Neem contact op met een van de advocaten die zijn genoemd op de website, of bel de centrale administratie (020-520 5100) die zal u snel door verwijzen naar de juiste advocaat.

Wilt u zonder afspraak toch een advocaat spreken, dan hebben wij elke donderdag een gratis inloopspreekuur tussen 16:00 – 18:00 uur.