• Laagdrempelig en betaalbaar
  toegewijd advocatenkantoor
 • Gespecialiseerde advocaten
  in strafrecht
 • Gefinancierde rechtsbijstand
  gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Altijd in goede handen
  ook voor spoedzaken

Heeft u een zaak en kunnen wij u helpen?

Neem dan contact met ons op. Een van onze advocaten staat u snel te woord.

Spuistraat 10 Advocaten

Nietsvermoedend burger of verdachte?

De jurisprudentie staat bol van de normale mensen die door politie en OM ‘ineens’ verdacht worden van een strafbaar feit. In sommige gevallen zal de rechter er aan te pas komen, in andere gevallen wordt een boete of strafbeschikking opgelegd. Hoe dan ook is het vaak verstandig een strafrechtadvocaat in te schakelen.

Waarom een strafrechtadvocaat?

Een strafrechtadvocaat is deskundig in het strafrecht en kan helpen uw onschuld te bewijzen of een lagere straf te bedingen. Ook kan een advocaat adviseren of het verstandig is tijdens het politieverhoor of het verhoor bij de Rechter Commissaris (RC) een verklaring af te leggen, of dat het beter is u op uw zwijgrecht te beroepen. (Een R.C. oordeelt over voorlopige hechtenis.)

De strafmaat

Tot slot is een strafpleiter uitermate geschikt om contact met het eventuele slachtoffer tot stand te brengen. Dit is niet alleen vanuit psychologische optiek aan te raden, maar zal ook een positief effect op de strafmaat hebben.

Onze specialisten

Advocaten met

strafrecht expertise

De strafpleiters van Spuistraat 10 zijn expert in het strafrecht en staan u bij met raad en daad. Neem contact op om uw zaak met hen te bespreken.

Meestgestelde vragen

Onze antwoorden

Ik heb een juridisch probleem, wat nu?

Niet voor ieder juridisch probleem hoeft u meteen naar de rechter. Een advocaat kan u adviseren over uw rechten en plichten. Hij/zij kan u ook doorverwijzen naar een andere (juridisch) hulpverlener als dat nodig is.

Wat kost een advocaat?

Een advocaat werkt meestal met een uurtarief. Het is belangrijk dat u vooraf met uw advocaat afspraken maakt over het uurtarief of over een vaste prijs afspraak. De advocaat is verplicht om de afspraken die met u zijn gemaakt schriftelijk vast te leggen, zodat u weet waar u aan toe bent. Spuistraat10 Advocaten werkt in een bepaalde gevallen ook op basis van een toevoeging.

Wanneer is er sprake van een eigen bijdragen?

Wilt u uw zaak door ons laten behartigen, dan kijken wij eerst of u in aanmerking komt voor een gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging). Is dat het geval, dan bent u een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van de eigen bijdragen is afhankelijk van uw fiscaal jaarinkomen van twee jaar geleden.

Mag ik zelf een advocaat kiezen?

Iedereen heeft recht om zelf een advocaat te kiezen. Een advocaat heeft niet de plicht om uw zaak ook altijd aan te nemen. Rechtsbijstandverzekeringen verplichten verzekerden nog wel eens om gebruik te maken van een advocaat uit het netwerk van de rechtsbijstandverzekering. U bent niet verplicht daar gebruik van te maken. U mag de advocaat kiezen die bij u past en die gespecialiseerd is in uw juridisch probleem.

Hoe kom ik bij jullie op kantoor?

Ons advocatenbureau ligt in het oudste stukje van Amsterdam, is makkelijk bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van het Centraal Station, met de auto: parkeren in De Kolk.

Direct contact

Neem contact op met een
van onze advocaten

Neem contact op met een van de advocaten die zijn genoemd op de website, of bel de centrale administratie (020-520 5100) die zal u snel door verwijzen naar de juiste advocaat.

Wilt u zonder afspraak toch een advocaat spreken, dan hebben wij elke donderdag een gratis inloopspreekuur tussen 16:00 – 18:00 uur.