• Laagdrempelig en betaalbaar
  toegewijd advocatenkantoor
 • Gespecialiseerde advocaten
  in huur- woon- en bouwrecht
 • Gefinancierde rechtsbijstand
  gesubsidieerde rechtsbijstand
 • altijd in goede handen
  ook voor spoedzaken

Heeft u een zaak en kunnen wij u helpen?

Neem dan contact met ons op. Een van onze advocaten staat u snel te woord.

Onderwerpen van het

huur- woon- en bouwrecht

Het komt voor dat een nieuw opgeleverde woning of een gekochte bestaande woning gebreken vertoont en niet overeenkomt met hetgeen u er bij aankoop van verwachte. Als u er dan als particulier of Vereniging van Eigenaren met de aannemer of de verkoper niet uitkomt krijgt u te maken met het bouwrecht.

Als uw aannemer niet tijdig oplevert of het werk ondeugdelijk blijkt, maar ook als u als aannemer niet verder kunt, omdat uw opdrachtgever niet tijdig voldoet dreigt u in een bouwgeschil te geraken.

Alsdan dient u rekening te houden met een grote hoeveelheid ingewikkelde, maar belangrijke bepalingen in zowel de overeenkomst, de bijbehorende algemene voorwaarden als ook de wet. Teneinde kostbare procedures te voorkomen en een minnelijke regeling te beproeven staan onze advocaten u met raad en daad bij. Ook wanneer een gang naar de rechter dan wel de Raad van Arbitrage of Geschillencommissie Garantiewoningen noodzakelijk blijkt zullen wij u hierin begeleiden.

Spuistraat 10 Advocaten

Onze aanpak

De advocaten van de sectie huurrecht kunnen putten uit een veelzijdige en gespecialiseerde kennis door jarenlange ervaring op dit rechtsgebied. Daarom werken zij snel, effectief en doelgericht aan een aanpak en een oplossing van het probleem. Zijn de succeskansen (te) klein dan krijgt u dat vooraf in alle eerlijkheid verteld.

Onze specialisten

Advocaten met
huur- woon- en bouwrecht expertise

De advocaten van Spuistraat 10 zijn experts in hun vakgebied en staan u graag te woorden om samen te bepalen hoe u het beste geholpen kunt worden.

Meestgestelde vragen

Onze antwoorden

Ik heb een juridisch probleem, wat nu?

Niet voor ieder juridisch probleem hoeft u meteen naar de rechter. Een advocaat kan u adviseren over uw rechten en plichten. Hij/zij kan u ook doorverwijzen naar een andere (juridisch) hulpverlener als dat nodig is.

Wat kost een advocaat?

Een advocaat werkt meestal met een uurtarief. Het is belangrijk dat u vooraf met uw advocaat afspraken maakt over het uurtarief of over een vaste prijs afspraak. De advocaat is verplicht om de afspraken die met u zijn gemaakt schriftelijk vast te leggen, zodat u weet waar u aan toe bent. Spuistraat10 Advocaten werkt in een bepaalde gevallen ook op basis van een toevoeging.

Wanneer is er sprake van een eigen bijdragen?

Wilt u uw zaak door ons laten behartigen, dan kijken wij eerst of u in aanmerking komt voor een gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging). Is dat het geval, dan bent u een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van de eigen bijdragen is afhankelijk van uw fiscaal jaarinkomen van twee jaar geleden.

Mag ik zelf een advocaat kiezen?

Iedereen heeft recht om zelf een advocaat te kiezen. Een advocaat heeft niet de plicht om uw zaak ook altijd aan te nemen. Rechtsbijstandverzekeringen verplichten verzekerden nog wel eens om gebruik te maken van een advocaat uit het netwerk van de rechtsbijstandverzekering. U bent niet verplicht daar gebruik van te maken. U mag de advocaat kiezen die bij u past en die gespecialiseerd is in uw juridisch probleem.

Hoe kom ik bij jullie op kantoor?

Ons advocatenbureau ligt in het oudste stukje van Amsterdam, is makkelijk bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van het Centraal Station, met de auto: parkeren in De Kolk.

Direct contact

Neem contact op met een
van onze advocaten

Neem contact op met een van de advocaten die zijn genoemd op de website, of bel de centrale administratie (020-520 5100) die zal u snel door verwijzen naar de juiste advocaat.

Wilt u zonder afspraak toch een advocaat spreken, dan hebben wij elke donderdag een gratis inloopspreekuur tussen 16:00 – 18:00 uur.