• Laagdrempelig en betaalbaar
  toegewijd advocatenkantoor
 • Gespecialiseerde advocaten
  in vreemdelingenrecht
 • Gefinancierde rechtsbijstand
  gesubsidieerde rechtsbijstand
 • altijd in goede handen
  ook voor spoedzaken

Heeft u een zaak en kunnen wij u helpen?

Neem dan contact met ons op. Een van onze advocaten staat u snel te woord.

Onderwerpen van het

Vreemdelingenrecht

Niet-Nederlanders die ervoor kiezen om in Nederland te willen leven kunnen dat niet altijd zomaar doen. Afgezien van toeristen die voor korte tijd ons land bezoeken, is dan een verblijfsdocument of een tewerkstellingsvergunning nodig.

Het verkrijgen van dergelijke documenten vergt het doorlopen van een vaak complexe juridische procedure, waarbij het niet altijd zo is dat iedereen het door hem of haar gevraagde verblijfsdocument ook inderdaad krijgt.

Spuistraat 10 Advocaten

Onze aanpak

De advocaten van de sectie vreemdelingenrecht zetten hun, sinds jaar en dag opgebouwde, kennis en ervaring in om u te helpen bij het op een goede manier aanvragen van verblijfsdocumenten. Een professionele aanpak betekent ook dat u een eerlijke beoordeling van ons mag verwachten over de kans van slagen van een aanvraag. Daarom krijgt u van ons ook te horen wanneer uw voorgenomen aanvraag in onze ogen kansloos is. Daarmee worden tijd en kosten voor u en ons bespaard. Is er een reële kans van slagen dan mag u van ons een maximale inzet verwachten in de fase van de aanvraag van een verblijfsvergunning en in het geval onverhoopt bezwaar moet worden gemaakt of beroep moet worden ingesteld tegen een weigering om een verblijfsdocument te verstrekken.

De begeleiding van slachtoffers van mensenhandel is een specialisatie van ons kantoor. Deze doelgroep wordt vaak tegelijkertijd geconfronteerd met een verblijfsprocedure en met een strafzaak. Vanwege deze specifieke omstandigheden is het van groot belang dat deze mensen worden bijgestaan door een kantoor dat in staat is om een compleet pakket aan juridische bijstand te bieden.

Onze specialisten

Advocaten met

vreemdelingenrecht expertise

De advocaten van Spuistraat 10 zijn experts in hun vakgebied en staan u graag te woorden om samen te bepalen hoe u het beste geholpen kunt worden.

Meestgestelde vragen

Onze antwoorden

Ik heb een juridisch probleem, wat nu?

Niet voor ieder juridisch probleem hoeft u meteen naar de rechter. Een advocaat kan u adviseren over uw rechten en plichten. Hij/zij kan u ook doorverwijzen naar een andere (juridisch) hulpverlener als dat nodig is.

Wat kost een advocaat?

Een advocaat werkt meestal met een uurtarief. Het is belangrijk dat u vooraf met uw advocaat afspraken maakt over het uurtarief of over een vaste prijs afspraak. De advocaat is verplicht om de afspraken die met u zijn gemaakt schriftelijk vast te leggen, zodat u weet waar u aan toe bent. Spuistraat10 Advocaten werkt in een bepaalde gevallen ook op basis van een toevoeging.

Wanneer is er sprake van een eigen bijdragen?

Wilt u uw zaak door ons laten behartigen, dan kijken wij eerst of u in aanmerking komt voor een gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging). Is dat het geval, dan bent u een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van de eigen bijdragen is afhankelijk van uw fiscaal jaarinkomen van twee jaar geleden.

Mag ik zelf een advocaat kiezen?

Iedereen heeft recht om zelf een advocaat te kiezen. Een advocaat heeft niet de plicht om uw zaak ook altijd aan te nemen. Rechtsbijstandverzekeringen verplichten verzekerden nog wel eens om gebruik te maken van een advocaat uit het netwerk van de rechtsbijstandverzekering. U bent niet verplicht daar gebruik van te maken. U mag de advocaat kiezen die bij u past en die gespecialiseerd is in uw juridisch probleem.

Hoe kom ik bij jullie op kantoor?

Ons advocatenbureau ligt in het oudste stukje van Amsterdam, is makkelijk bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van het Centraal Station, met de auto: parkeren in De Kolk.

Direct contact

Neem contact op met een
van onze advocaten

Neem contact op met een van de advocaten die zijn genoemd op de website, of bel de centrale administratie (020-520 5100) die zal u snel door verwijzen naar de juiste advocaat.

Wilt u zonder afspraak toch een advocaat spreken, dan kunt u ons elke donderdag tijdens het (telefonische)spreekuur bellen tussen 16:00 – 18:00 uur.