• Laagdrempelig en betaalbaar
  toegewijd advocatenkantoor
 • Gespecialiseerde advocaten
  in personen- en familierecht
 • Gefinancierde rechtsbijstand
  gesubsidieerde rechtsbijstand
 • altijd in goede handen
  ook voor spoedzaken

Heeft u een zaak en kunnen wij u helpen?

Neem dan contact met ons op. Een van onze advocaten staat u snel te woord.

Personen- en familierecht

Relatie verbreken

Daar waar relaties worden aangegaan worden relaties verbroken. Of u nu getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract bent aangaan of helemaal niets hebt geregeld, zodra u uit elkaar gaat moeten er dingen worden geregeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken omtrent de alimentatie, het opstellen van een ouderschapsplan of het opstellen van een echtscheidingsconvenant.

Personen- en familierecht

Goede juridische bijstand

In een echtscheiding zit je vaak in een emotionele en zware periode in je leven waarin veel moeilijke beslissingen dienen worden te nomen. De advocaten die bij Spuistraat 10 zich bezig houden met het familierecht zullen u in deze periode niet alleen juridisch bijstaan maar u ook begeleiden bij het maken van de afwegingen die gepaard gaan met een echtscheiding zoals bijvoorbeeld:

 • Hoe moeten de gemeenschappelijke bezittingen worden verdeeld?
 • Bij wie gaan de kinderen wonen?
 • Welke afspraken worden gemaakt, ook over mogelijke parneralimentatie

Allemaal zaken waar je over na moet denken en waarbij goed juridisch advies en bijstand van een familierecht advocaat onmisbaar is.

Personen- en familierecht

Internationaal familierecht

Doordat de samenleving steeds internationaler wordt, hebben veel van de personen- en familierecht zaken een internationaal aspect, ook hier zijn onze advocaten in thuis.

Personen- en familierecht

Onze aanpak

Een familierecht advocaat van Spuistraat 10 beschikt over actuele kennis. Dit is noodzakelijk, omdat het familierecht steeds in beweging is. Voor het voeren van zaken in het familierecht is een advocaat vaak verplicht, een deskundige familierecht advocaat is wenselijk.

Onze specialisten

Advocaten met
personen- en familierecht expertise

De advocaten van Spuistraat 10 zijn experts in hun vakgebied en staan u graag te woorden om samen te bepalen hoe u het beste geholpen kunt worden.

Meestgestelde vragen

Onze antwoorden

Ik heb een juridisch probleem, wat nu?

Niet voor ieder juridisch probleem hoeft u meteen naar de rechter. Een advocaat kan u adviseren over uw rechten en plichten. Hij/zij kan u ook doorverwijzen naar een andere (juridisch) hulpverlener als dat nodig is.

Wat kost een advocaat?

Een advocaat werkt meestal met een uurtarief. Het is belangrijk dat u vooraf met uw advocaat afspraken maakt over het uurtarief of over een vaste prijs afspraak. De advocaat is verplicht om de afspraken die met u zijn gemaakt schriftelijk vast te leggen, zodat u weet waar u aan toe bent. Spuistraat10 Advocaten werkt in een bepaalde gevallen ook op basis van een toevoeging.

Wanneer is er sprake van een eigen bijdragen?

Wilt u uw zaak door ons laten behartigen, dan kijken wij eerst of u in aanmerking komt voor een gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging). Is dat het geval, dan bent u een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van de eigen bijdragen is afhankelijk van uw fiscaal jaarinkomen van twee jaar geleden.

Mag ik zelf een advocaat kiezen?

Iedereen heeft recht om zelf een advocaat te kiezen. Een advocaat heeft niet de plicht om uw zaak ook altijd aan te nemen. Rechtsbijstandverzekeringen verplichten verzekerden nog wel eens om gebruik te maken van een advocaat uit het netwerk van de rechtsbijstandverzekering. U bent niet verplicht daar gebruik van te maken. U mag de advocaat kiezen die bij u past en die gespecialiseerd is in uw juridisch probleem.

Hoe kom ik bij jullie op kantoor?

Ons advocatenbureau ligt in het oudste stukje van Amsterdam, is makkelijk bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van het Centraal Station, met de auto: parkeren in De Kolk.

Direct contact

Neem contact op met een
van onze advocaten

Neem contact op met een van de advocaten die zijn genoemd op de website, of bel de centrale administratie (020-520 5100) die zal u snel door verwijzen naar de juiste advocaat.

Wilt u zonder afspraak toch een advocaat spreken, dan hebben wij elke donderdag een gratis inloopspreekuur tussen 16:00 – 18:00 uur.