• Laagdrempelig en betaalbaar
  toegewijd advocatenkantoor
 • Gespecialiseerde advocaten
  in sociaal zekerheids- en voorzieningenrecht
 • Gefinancierde rechtsbijstand
  gesubsidieerde rechtsbijstand
 • altijd in goede handen
  ook voor spoedzaken

Heeft u een zaak en kunnen wij u helpen?

Neem dan contact met ons op. Een van onze advocaten staat u snel te woord.

Onderwerpen van het

Sociaal zekerheids- en voorzieningenrecht

Het sociaal voorzieningenrecht is voor iedereen die in Nederland woont of daarmee gelijk wordt gesteld en vanwege bepaalde omstandigheden recht heeft op een financiële tegemoetkoming van de overheid. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om een bijstandsuitkering, kinderbijslag of studiefinanciering, voorzieningen voor (jong)gehandicapten, oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen, nabestaandenpensioenen of een oudedagsvoorziening (AOW).

Spuistraat 10 Advocaten

Onze aanpak

Ervaring heeft geleerd dat vrijwel altijd sprake is van een, voor de cliënt, groot financieel belang. De aanpak van de advocaten van de sectie sociaal verzekerings- en voorzieningenrecht is dan ook zeer zorgvuldig. Het is bij deze sectie bijvoorbeeld gebruikelijk om in voorkomende gevallen zoveel mogelijk ook eigen dossieronderzoek te doen bij de Sociale Dienst om een scherp beeld te krijgen van uw situatie.

De advocaten vinden het vanzelfsprekend dat voor mensen met een bijstandsuitkering bekeken wordt in hoeverre gebruik gemaakt kan worden van de Regeling Bijzondere Bijstand om (een gedeelte van) de overblijvende kosten van de juridische ondersteuning te dekken.

Voor elke zaak geldt dat samen met u een reële beoordeling wordt gemaakt van de kans op succes van een voorgenomen aanpak. Kansloze zaken zullen daarbij niet worden aangenomen.

Onze specialisten

Advocaten met

Sociaal zekerheids- en voorzieningenrecht expertise

De advocaten van Spuistraat 10 zijn experts in hun vakgebied en staan u graag te woorden om samen te bepalen hoe u het beste geholpen kunt worden.

Meestgestelde vragen

Onze antwoorden

Ik heb een juridisch probleem, wat nu?

Niet voor ieder juridisch probleem hoeft u meteen naar de rechter. Een advocaat kan u adviseren over uw rechten en plichten. Hij/zij kan u ook doorverwijzen naar een andere (juridisch) hulpverlener als dat nodig is.

Wat kost een advocaat?

Een advocaat werkt meestal met een uurtarief. Het is belangrijk dat u vooraf met uw advocaat afspraken maakt over het uurtarief of over een vaste prijs afspraak. De advocaat is verplicht om de afspraken die met u zijn gemaakt schriftelijk vast te leggen, zodat u weet waar u aan toe bent. Spuistraat10 Advocaten werkt in een bepaalde gevallen ook op basis van een toevoeging.

Wanneer is er sprake van een eigen bijdragen?

Wilt u uw zaak door ons laten behartigen, dan kijken wij eerst of u in aanmerking komt voor een gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging). Is dat het geval, dan bent u een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van de eigen bijdragen is afhankelijk van uw fiscaal jaarinkomen van twee jaar geleden.

Mag ik zelf een advocaat kiezen?

Iedereen heeft recht om zelf een advocaat te kiezen. Een advocaat heeft niet de plicht om uw zaak ook altijd aan te nemen. Rechtsbijstandverzekeringen verplichten verzekerden nog wel eens om gebruik te maken van een advocaat uit het netwerk van de rechtsbijstandverzekering. U bent niet verplicht daar gebruik van te maken. U mag de advocaat kiezen die bij u past en die gespecialiseerd is in uw juridisch probleem.

Hoe kom ik bij jullie op kantoor?

Ons advocatenbureau ligt in het oudste stukje van Amsterdam, is makkelijk bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van het Centraal Station, met de auto: parkeren in De Kolk.

Direct contact

Neem contact op met een
van onze advocaten

Neem contact op met een van de advocaten die zijn genoemd op de website, of bel de centrale administratie (020-520 5100) die zal u snel door verwijzen naar de juiste advocaat.

Wilt u zonder afspraak toch een advocaat spreken, dan hebben wij elke donderdag een gratis inloopspreekuur tussen 16:00 – 18:00 uur.