Lees meer over

Arianne Duisterwinkel

Vreemdelingenrecht (verblijfsvergunningen, visa en Nederlanderschap), erfrecht, strafrecht en algemeen bestuursrecht. Dit zijn de gebieden waar Arianne Duisterwinkel, die sinds 2006 als advocaat aan Spuistraat 10 Advocaten is verbonden, zich hoofdzakelijk mee bezighoudt.

Klanten kunnen bij haar terecht voor bijvoorbeeld het aanvragen van een verblijfsvergunning voor gezinshereniging, studie of werk, maar ook als die vergunning wordt ingetrokken of niet verlengd. Ook houdt zij zich bezig met het verblijf van EU-onderdanen.
Daarnaast ook met naturalisatievragen, bijvoorbeeld over de aanvraag of de weigering van het Nederlanderschap. Tenslotte behandelt zij ook vragen en procedures over vakantievisa en over de Wet Arbeid Vreemdeling (WAV).

Op het gebied van strafrecht verleent zij hulp als piketadvocaat, bij strafrechtprocedures en strafzaken op het gebied van de Wegenverkeerswet (Wvw), bijvoorbeeld wanneer na een ongeval alsnog, en voor klanten soms geheel onverwacht, een strafprocedure in gang wordt gezet.

Ook in het bestuursrecht behandelt zij zaken, bijvoorbeeld procedures bij het CBR en AWBZ-zaken.

Arianne Duisterwinkel studeerde criminologie, notarieel recht en Nederlands recht aan de VU. Lange tijd werkte ze bij Bureau Rechtshulp in Amsterdam en werd in 2004 beëdigd als advocaat.

Als specialist vreemdelingenrecht is zij lid van de werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken

Spuistraat 10 Advocaten

Uw advocatenkantoor in
Amsterdam

Laagdrempelig en betaalbaar. Een middelgroot kantoor, met toegewijde, ervaren advocaten die vrijwel alle specialisaties in huis hebben. Wekelijks op de donderdag vindt er een gratis inloopspreekuur plaats. Goed bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS. Dat is Spuistraat 10 Advocaten in het kort.

Strafrecht

Bent u als verdachte aangemerkt door politie of OM? Het strafrecht is van toepassing wanneer de overheid gebruik maakt van haar bevoegdheden om de dader van een strafbaar feit op te sporen, te straffen en om de negatieve gevolgen van het strafbaar feit zoveel mogelijk te op te lossen.

Ik heb hulp nodig

Vreemdelingenrecht

Hebt u een verblijfsdocument nodig zoals een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv), een verblijfsvergunning of een tewerkstellingsvergunning of werd een aangevraagd verblijfsdocument geweigerd door de overheid?

Ik heb hulp nodig

Staat uw rechtsgebied er niet bij of weet je niet welke u nodig heeft?

Neem dan contact met ons op.

Reinout Sterk – van militair tot advocaat

      Mijn naam is Reinout Sterk, ik werk als strafrechtadvocaat bij Spuistraat 10 advocaten. Naast strafrecht doe ik ook militair recht en omgevingsrecht. Advocaat worden was niet mijn droom. Ik dacht altijd dat advocaten of geldwolven met een (te) groot ego waren, of geitenwollensokken. Ik wilde eigenlijk professioneel

Lees het hele artikel
Kofiehuis Amsterdam

Een leven zonder formeel te bestaan

      Dit brengt ons bij het levensverhaal van Olaf Bausen, oud cliënt van Reinout Sterk. Olaf is een Duitse botenbouwer, die rond 1990 naar Amsterdam kwam om jachten te bouwen. Het bedrijf waar hij werkte ging helaas failliet, ongeveer rond dezelfde tijd dat zijn moeder overleed. Olaf begon

Lees het hele artikel

Lees met ons mee

Live vanuit Spuistraat 10 in Amsterdam

Vanuit alle verschillende rechtsgebieden houden onze advocaten u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.