Lees meer over

Arianne Duisterwinkel

Vreemdelingenrecht (verblijfsvergunningen, visa en Nederlanderschap), erfrecht, strafrecht en algemeen bestuursrecht. Dit zijn de gebieden waar Arianne Duisterwinkel, die sinds 2006 als advocaat aan Spuistraat 10 Advocaten is verbonden, zich hoofdzakelijk mee bezighoudt.

Klanten kunnen bij haar terecht voor bijvoorbeeld het aanvragen van een verblijfsvergunning voor gezinshereniging, studie of werk, maar ook als die vergunning wordt ingetrokken of niet verlengd. Ook houdt zij zich bezig met het verblijf van EU-onderdanen.
Daarnaast ook met naturalisatievragen, bijvoorbeeld over de aanvraag of de weigering van het Nederlanderschap. Tenslotte behandelt zij ook vragen en procedures over vakantievisa en over de Wet Arbeid Vreemdeling (WAV).

Op het gebied van strafrecht verleent zij hulp als piketadvocaat, bij strafrechtprocedures en strafzaken op het gebied van de Wegenverkeerswet (Wvw), bijvoorbeeld wanneer na een ongeval alsnog, en voor klanten soms geheel onverwacht, een strafprocedure in gang wordt gezet.

Ook in het bestuursrecht behandelt zij zaken, bijvoorbeeld procedures bij het CBR en AWBZ-zaken.

Arianne Duisterwinkel studeerde criminologie, notarieel recht en Nederlands recht aan de VU. Lange tijd werkte ze bij Bureau Rechtshulp in Amsterdam en werd in 2004 beëdigd als advocaat.

Als specialist vreemdelingenrecht is zij lid van de werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken

Spuistraat 10 Advocaten

Uw advocatenkantoor in
Amsterdam

Laagdrempelig en betaalbaar. Een middelgroot kantoor, met toegewijde, ervaren advocaten die vrijwel alle specialisaties in huis hebben. Wekelijks op de donderdag vindt er een gratis inloopspreekuur plaats. Goed bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS. Dat is Spuistraat 10 Advocaten in het kort.

Strafrecht

Bent u als verdachte aangemerkt door politie of OM? Het strafrecht is van toepassing wanneer de overheid gebruik maakt van haar bevoegdheden om de dader van een strafbaar feit op te sporen, te straffen en om de negatieve gevolgen van het strafbaar feit zoveel mogelijk te op te lossen.

Ik heb hulp nodig

Vreemdelingenrecht

Hebt u een verblijfsdocument nodig zoals een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv), een verblijfsvergunning of een tewerkstellingsvergunning of werd een aangevraagd verblijfsdocument geweigerd door de overheid?

Ik heb hulp nodig

Staat uw rechtsgebied er niet bij of weet je niet welke u nodig heeft?

Neem dan contact met ons op.

Martijn Zwennes, een levenslang betrokken advocaat

    Mijn naam is Martijn Zwennes, geboren en getogen in Amsterdam. Inmiddels alweer 62 jaar oud, waarvan 34 jaar advocaat. Eigenlijk ben ik per ongeluk advocaat geworden. Het plan was om in Groningen Bedrijfskunde te gaan studeren. Maar het leven kwam er tussen: ik was actief binnen de Amsterdamse

Lees het hele artikel

Verborgen gebreken bij onroerende goederen

In dit artikel worden de wettelijke rechten en rechtsmiddelen behandeld die gelden voor kopers die verborgen gebreken ontdekken.

Lees het hele artikel

Lees met ons mee

Live vanuit Spuistraat 10 in Amsterdam

Vanuit alle verschillende rechtsgebieden houden onze advocaten u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.