Lees meer over

Arianne Duisterwinkel

Vreemdelingenrecht (verblijfsvergunningen, visa en Nederlanderschap), erfrecht, strafrecht en algemeen bestuursrecht. Dit zijn de gebieden waar Arianne Duisterwinkel, die sinds 2006 als advocaat aan Spuistraat 10 Advocaten is verbonden, zich hoofdzakelijk mee bezighoudt.

Klanten kunnen bij haar terecht voor bijvoorbeeld het aanvragen van een verblijfsvergunning voor gezinshereniging, studie of werk, maar ook als die vergunning wordt ingetrokken of niet verlengd. Ook houdt zij zich bezig met het verblijf van EU-onderdanen.
Daarnaast ook met naturalisatievragen, bijvoorbeeld over de aanvraag of de weigering van het Nederlanderschap. Tenslotte behandelt zij ook vragen en procedures over vakantievisa en over de Wet Arbeid Vreemdeling (WAV).

Op het gebied van strafrecht verleent zij hulp als piketadvocaat, bij strafrechtprocedures en strafzaken op het gebied van de Wegenverkeerswet (Wvw), bijvoorbeeld wanneer na een ongeval alsnog, en voor klanten soms geheel onverwacht, een strafprocedure in gang wordt gezet.

Ook in het bestuursrecht behandelt zij zaken, bijvoorbeeld procedures bij het CBR en AWBZ-zaken.

Arianne Duisterwinkel studeerde criminologie, notarieel recht en Nederlands recht aan de VU. Lange tijd werkte ze bij Bureau Rechtshulp in Amsterdam en werd in 2004 beëdigd als advocaat.

Als specialist vreemdelingenrecht is zij lid van de werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken

Spuistraat 10 Advocaten

Uw advocatenkantoor in
Amsterdam

Laagdrempelig en betaalbaar. Een middelgroot kantoor, met toegewijde, ervaren advocaten die vrijwel alle specialisaties in huis hebben. Wekelijks op de donderdag vindt er een gratis inloopspreekuur plaats. Goed bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS. Dat is Spuistraat 10 Advocaten in het kort.

Strafrecht

Bent u als verdachte aangemerkt door politie of OM? Het strafrecht is van toepassing wanneer de overheid gebruik maakt van haar bevoegdheden om de dader van een strafbaar feit op te sporen, te straffen en om de negatieve gevolgen van het strafbaar feit zoveel mogelijk te op te lossen.

Ik heb hulp nodig

Vreemdelingenrecht

Hebt u een verblijfsdocument nodig zoals een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv), een verblijfsvergunning of een tewerkstellingsvergunning of werd een aangevraagd verblijfsdocument geweigerd door de overheid?

Ik heb hulp nodig

Staat uw rechtsgebied er niet bij of weet je niet welke u nodig heeft?

Neem dan contact met ons op.

Mandelige fundering

Mandelige fundering

In deze blog legt advocaat Martijn Zwennes het een en ander uit over mandeligheid, en andere juridische problemen die kunnen komen kijken bij de fundering van Amsterdamse huizen.

Lees het hele artikel
belediging

Belediging

In deze blog vertelt advocaat R.J. Sterk wanneer belediging strafbaar is en wanneer niet

Lees het hele artikel

Lees met ons mee

Live vanuit Spuistraat 10 in Amsterdam

Vanuit alle verschillende rechtsgebieden houden onze advocaten u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.