Over

Lucien Nix is advocaat sinds 2006, daarvoor werkte hij als juridisch medewerker op de afdeling bedrijfsfusies en overnames van een Engels advocatenkantoor in Amsterdam en als docent/onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg.

Als advocaat heeft Lucien Nix een brede ervaring, variërend van het voeren van een kort geding tegen dagblad De Telegraaf wegens een onrechtmatige perspublicatie tot aan het vertegenwoordigen van de Raad van Marokkaanse Moskeeën bij de strafprocessen tegen Geert Wilders. Lucien Nix heeft daarnaast een ruime ervaring in arbeid- en ontslagzaken, procedures rondom een kinderbeschermingsmaatregeling (ots/uithuisplaatsing), zaken in het commune strafrecht en de incasso van (handels-)vorderingen.

Bij Spuistraat 10 beoefent Lucien Nix de algemene praktijk, met de nadruk op familierecht (echtscheidingen, omgangsregelingen, afstammingskwesties) en strafrecht.

Contact

Icon contact 100px Email: l.nix@spuistraat10.nl
Tel: 020 520 51 00

twitter-icon skype-icon linkedin-icon googleplus-icon

Specialisaties

Arbeidsrecht

Bent u ontslagen, heeft u een conflict met uw werkgever of werknemer of heeft u vragen over arbeidsvoorwaarden of de gevolgen van ziekte? Het arbeidsrecht regelt de juridische verhouding tussen de werknemer en de werkgever. Lees meer.

Sociaal zekerheidsrecht

Werd u een aanvraag om een uitkering geweigerd of werd de uitkering stopgezet, kreeg u een maatregel opgelegd of heeft u problemen met de studiefinanciering? Het sociaal verzekeringsrecht regelt de rechten en plichten. Lees meer.

Personen- en familierecht

Het familierecht is een breed rechtsgebied en houdt zich bezig met afstamming, huwelijk, echtscheiding, naamgeving en bescherming van hen die niet (helemaal) voor zichzelf kunnen zorgen. Tevens worden andere zaken die verband houden met de hoedanigheid, bevoegdheden van personen en familiebetrekkingen behandeld door een familierecht advocaat.

Strafrecht

Bent u als verdachte aangemerkt door een opsporingsinstantie? Het strafrecht is van toepassing wanneer de overheid gebruik maakt van haar bevoegdheden om de dader van een strafbaar feit op te sporen, te straffen en om de negatieve gevolgen van het strafbaar feit zoveel mogelijk te op te lossen. Op dat moment kunt u in contact komen met onze strafrechtadvocaten in Amsterdam.

Huurrecht

Hebt u problemen over het huren van een woning of bedrijfsruimte, de huurprijs of het toewijzen van een huurwoning? Werd u aangezegd dat u moet ontruimen of wilt u procederen tegen iemand die overlast veroorzaakt of heeft u juist hulp nodig omdat u wordt beschuldigd van overlast? Het huurrecht regelt de juridische verhouding tussen de huurder en de verhuurder.