Lees meer over

Marieke Kikkert

Marieke Kikkert houdt zich bezig met contracten, vastgoed, verzekeringen, consumenten, aansprakelijkheidsrecht, onrechtmatige daad, huurrecht en WSNP (wet schuldsanering natuurlijke personen). Binnen het civiele recht is zij vooral gespecialiseerd in verbintenissen omtrent onroerend goed: koop, huur en bouwrecht.

Niet alleen heeft zij kennis van zaken als het gaat om wanprestaties, (verborgen) gebreken, ontbindingen en schadevergoedingen, maar bijvoorbeeld ook omtrent het opstellen (en toetsen) van contracten en algemene voorwaarden. Zij behandelt daarbij zowel het woonrecht als het huurrecht met betrekking tot bedrijfsruimten.

Onder consumentenrecht vallen vrijwel alle juridische problemen met bedrijven en ondernemers. .

Marieke Kikkert heeft jarenlange ervaring in consumentengeschillen met reisorganisaties, aannemers, energiemaatschappijen, parket- of keukenleveranciers, internet/telecomproviders, koop op afstand, colportage en alle overige consumentenzaken. .

Op het gebied van verzekeringsrecht doet zij veel zaken in verkeersaansprakelijkheid, WA verzekering, reis-, woon- en ziektekostenverzekeringen. .

Marieke Kikkert is al jaren verbonden aan Spuistraat 10 Advocaten. Zij was als bestuurslid ook betrokken bij de succesvolle transitie van Bureau Rechtshulp Amsterdam naar Spuistraat 10 Advocaten. .

Zij is sinds 2004 werkzaam als advocaat.

Spuistraat 10 Advocaten

Uw advocatenkantoor in
Amsterdam

Laagdrempelig en betaalbaar. Een middelgroot kantoor, met toegewijde, ervaren advocaten die vrijwel alle specialisaties in huis hebben. Wekelijks op de donderdag vindt er een gratis inloopspreekuur plaats. Goed bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS. Dat is Spuistraat 10 Advocaten in het kort.

Huur- woon en bouwrecht

Hebt u problemen over het huren van een woning of bedrijfsruimte, de huurprijs of het toewijzen van een huurwoning?

Ik heb hulp nodig

Sociaal zekerheids- en voorzieningenrecht

Werd u een aanvraag om een uitkering geweigerd of werd de uitkering stopgezet, kreeg u een maatregel opgelegd of heeft u problemen met de studiefinanciering?

Ik heb hulp nodig

Erfrecht

Wanneer iemand binnen uw familie overlijdt krijgt u met erfrecht te maken. Het erfrecht regelt de overgang van de bezittingen en schulden van de erflater op de erfgenamen. Is er een testament opgemaakt?

Ik heb hulp nodig

Consumentenrecht

Heeft u een probleem na het kopen van een computer, het inhuren van een huisschilder of een hondenuitlaatservice, de inschrijving voor een opleiding of het lenen van een boek, het afsluiten van een verzekering, de levering van een snelle internetverbinding of het boeken van een reis?

Ik heb hulp nodig

Letselschade

U bent aangereden of bij een overval gewond geraakt? U denkt dat een arts een ernstige fout heeft gemaakt?

Ik heb hulp nodig

Personen- en familierecht

Het familierecht is een breed rechtsgebied en houdt zich bezig met afstamming, huwelijk, echtscheiding, naamgeving en bescherming van hen die niet (helemaal) voor zichzelf kunnen zorgen.

Ik heb hulp nodig

Staat uw rechtsgebied er niet bij of weet je niet welke u nodig heeft?

Neem dan contact met ons op.

Martijn Zwennes, een levenslang betrokken advocaat

    Mijn naam is Martijn Zwennes, geboren en getogen in Amsterdam. Inmiddels alweer 62 jaar oud, waarvan 34 jaar advocaat. Eigenlijk ben ik per ongeluk advocaat geworden. Het plan was om in Groningen Bedrijfskunde te gaan studeren. Maar het leven kwam er tussen: ik was actief binnen de Amsterdamse

Lees het hele artikel

Verborgen gebreken bij onroerende goederen

In dit artikel worden de wettelijke rechten en rechtsmiddelen behandeld die gelden voor kopers die verborgen gebreken ontdekken.

Lees het hele artikel

Lees met ons mee

Live vanuit Spuistraat 10 in Amsterdam

Vanuit alle verschillende rechtsgebieden houden onze advocaten u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.