Lees meer over

Marieke Kikkert

Marieke Kikkert houdt zich bezig met contracten, vastgoed, verzekeringen, consumenten en huurrecht. Binnen het civiele recht is zij vooral gespecialiseerd in verbintenissen omtrent onroerend goed: koop, huur en bouwrecht.

Niet alleen heeft zij kennis van zaken als het gaat om wanprestaties, (verborgen) gebreken, ontbindingen en schadevergoedingen, maar bijvoorbeeld ook omtrent het opstellen (en toetsen) van contracten en algemene voorwaarden. Zij behandelt daarbij zowel het woonrecht als het huurrecht met betrekking tot bedrijfsruimten.

Onder consumentenrecht vallen vrijwel alle juridische problemen met bedrijven en ondernemers. .

Marieke Kikkert heeft jarenlange ervaring in consumentengeschillen met reisorganisaties, aannemers, energiemaatschappijen, parket- of keukenleveranciers, internet/telecomproviders, koop op afstand, colportage en alle overige consumentenzaken. .

Op het gebied van verzekeringsrecht doet zij veel zaken in verkeersaansprakelijkheid, WA verzekering, reis-, woon- en ziektekostenverzekeringen. .

Marieke Kikkert is al jaren verbonden aan Spuistraat 10 Advocaten. Zij was als bestuurslid ook betrokken bij de succesvolle transitie van Bureau Rechtshulp Amsterdam naar Spuistraat 10 Advocaten. .

Zij is sinds 2004 werkzaam als advocaat.

Spuistraat 10 Advocaten

Uw advocatenkantoor in
Amsterdam

Laagdrempelig en betaalbaar. Een middelgroot kantoor, met toegewijde, ervaren advocaten die vrijwel alle specialisaties in huis hebben. Wekelijks op de donderdag vindt er een gratis inloopspreekuur plaats. Goed bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS. Dat is Spuistraat 10 Advocaten in het kort.

Huur- woon en bouwrecht

Hebt u problemen over het huren van een woning of bedrijfsruimte, de huurprijs of het toewijzen van een huurwoning?

Ik heb hulp nodig

Contractenrecht

Dit rechtsgebied omvat een grote verscheidenheid aan zaken, omdat de mogelijke inhoud van een verbintenis vaak afhankelijk is van het soort product of dienst. Daarnaast is het ook vaak van belang wat er precies tussen u en de leverancier is besproken of voorgevallen.

Ik heb hulp nodig

Consumentenrecht

Heeft u een probleem na het kopen van een computer, het inhuren van een huisschilder of een hondenuitlaatservice, de inschrijving voor een opleiding of het lenen van een boek, het afsluiten van een verzekering, de levering van een snelle internetverbinding of het boeken van een reis?

Ik heb hulp nodig

Staat uw rechtsgebied er niet bij of weet je niet welke u nodig heeft?

Neem dan contact met ons op.

Reinout Sterk – van militair tot advocaat

      Mijn naam is Reinout Sterk, ik werk als strafrechtadvocaat bij Spuistraat 10 advocaten. Naast strafrecht doe ik ook militair recht en omgevingsrecht. Advocaat worden was niet mijn droom. Ik dacht altijd dat advocaten of geldwolven met een (te) groot ego waren, of geitenwollensokken. Ik wilde eigenlijk professioneel

Lees het hele artikel
Kofiehuis Amsterdam

Een leven zonder formeel te bestaan

      Dit brengt ons bij het levensverhaal van Olaf Bausen, oud cliënt van Reinout Sterk. Olaf is een Duitse botenbouwer, die rond 1990 naar Amsterdam kwam om jachten te bouwen. Het bedrijf waar hij werkte ging helaas failliet, ongeveer rond dezelfde tijd dat zijn moeder overleed. Olaf begon

Lees het hele artikel

Lees met ons mee

Live vanuit Spuistraat 10 in Amsterdam

Vanuit alle verschillende rechtsgebieden houden onze advocaten u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.