Lees meer over

Eelco de Bode

Eelco de Bode studeerde Nederlands en Internationaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1989 is hij werkzaam als advocaat in Amsterdam. Na zich de eerste 10 jaar van de beroepspraktijk in hoofdzaak op huurrecht en strafrecht te hebben toegelegd, heeft hij de aandacht vanaf begin jaren 2000 in hoofdzaak verlegd naar aansprakelijkheidsrecht, zowel contractueel als niet-contractueel. De laatste jaren wordt ten behoeve van cliënten voornamelijk geprocedeerd, en wel onder het motto: “praten is leuk, maar procederen nog leuker”.

Naast het bedrijven van advocatuur is Eelco de Bode als docent aan de Hogeschool van Amsterdam verbonden, alwaar hij in hoofdzaak Engelstalig onderwijs in internationaal handelsrecht, internationaal privaatrecht, EU- en vervoersrecht verzorgt. Tussen 2001 en 2006 heeft hij privaatrecht gedoceerd aan de Universiteit van Amsterdam; tussen 2002 en 2014 was hij docent burgerlijk procesrecht en trainer beroepsvaardigheden in de Beroepsopleiding Oude Stijl van de Nederlandse Orde van Advocaten. Sinds 2014 doceert hij overeenkomstenrecht in de Beroepsopleiding Nieuwe Stijl, als verzorgd door C.P.O/Dialogue.

Tussen 2005 en begin 2017 was Eelco de Bode voorzitter van de Geschillen Advies Commissie van een grote Amsterdamse woningcorporatie.

De komende jaren zal Eelco zich verder gaan toeleggen op procederen in Hoger Beroep.

Eelco combineert een praktische instelling met brede theoretische belangstelling: geen (advocaten-)praktijk zonder een stevig theoretisch fundament!

Eelco heeft in 2018 de Grotius Academie in de leergang Nationaal en Internationaal Contracteren succesvol afgerond.

Spuistraat 10 Advocaten

Uw advocatenkantoor in
Amsterdam

Laagdrempelig en betaalbaar. Een middelgroot kantoor, met toegewijde, ervaren advocaten die vrijwel alle specialisaties in huis hebben. Wekelijks op de donderdag vindt er een gratis inloopspreekuur plaats. Goed bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS. Dat is Spuistraat 10 Advocaten in het kort.

Strafrecht

Bent u als verdachte aangemerkt door politie of OM? Het strafrecht is van toepassing wanneer de overheid gebruik maakt van haar bevoegdheden om de dader van een strafbaar feit op te sporen, te straffen en om de negatieve gevolgen van het strafbaar feit zoveel mogelijk te op te lossen.

Ik heb hulp nodig

Sociaal zekerheids- en voorzieningenrecht

Werd u een aanvraag om een uitkering geweigerd of werd de uitkering stopgezet, kreeg u een maatregel opgelegd of heeft u problemen met de studiefinanciering?

Ik heb hulp nodig

Personen- en familierecht

Het familierecht is een breed rechtsgebied en houdt zich bezig met afstamming, huwelijk, echtscheiding, naamgeving en bescherming van hen die niet (helemaal) voor zichzelf kunnen zorgen.

Ik heb hulp nodig

Staat uw rechtsgebied er niet bij of weet je niet welke u nodig heeft?

Neem dan contact met ons op.

Reinout Sterk – van militair tot advocaat

      Mijn naam is Reinout Sterk, ik werk als strafrechtadvocaat bij Spuistraat 10 advocaten. Naast strafrecht doe ik ook militair recht en omgevingsrecht. Advocaat worden was niet mijn droom. Ik dacht altijd dat advocaten of geldwolven met een (te) groot ego waren, of geitenwollensokken. Ik wilde eigenlijk professioneel

Lees het hele artikel
Kofiehuis Amsterdam

Een leven zonder formeel te bestaan

      Dit brengt ons bij het levensverhaal van Olaf Bausen, oud cliënt van Reinout Sterk. Olaf is een Duitse botenbouwer, die rond 1990 naar Amsterdam kwam om jachten te bouwen. Het bedrijf waar hij werkte ging helaas failliet, ongeveer rond dezelfde tijd dat zijn moeder overleed. Olaf begon

Lees het hele artikel

Lees met ons mee

Live vanuit Spuistraat 10 in Amsterdam

Vanuit alle verschillende rechtsgebieden houden onze advocaten u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.