Over

Josephine Haneveer

 

Josephine Haneveer heeft haar studie rechten in 2003 aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond en is in 2004 beëdigd als advocaat in Amsterdam. Zij heeft sindsdien zowel in de commerciële advocatuur als bij (semi)overheden gewerkt.

Josephine heeft een passie voor de publieke zaak en heeft als bijzondere focus bekostiging en huisvesting (realisatie, huur, samenwerking) van scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Zij heeft gedurende meerdere jaren schoolbesturen door het hele land met zeer veel enthousiasme en gedrevenheid bijgestaan.
Daarnaast heeft Josephine zich vanaf het begin van haar loopbaan intensief bezig gehouden met alle aspecten van het bestuursrecht zoals onder andere omgevingsrecht, handhaving, ondermijning (13b Opiumwet, Algemene Plaatselijke Verordening) en subsidies. Tevens is zij ervaren op het gebied van contractuele aansprakelijkheid (wanprestatie) en het opstellen en beoordelen van overeenkomsten.

Josephine is zeer ervaren in het voeren van bezwaar- en beroepprocedures. Zij heeft geprocedeerd zowel tégen als namens de overheid. Hierdoor heeft zij snel inzicht in de verschillende standpunten en belangen en kan zij besluiten en handelingen van een overheid zeer effectief en gericht op juistheid en rechtmatigheid beoordelen.

Bent u het niet eens met een besluit van de overheid, heeft een derde bezwaar gemaakt tegen een voor u gunstig besluit, heeft u hulp nodig bij het opstellen, beoordelen of uitleggen van een overeenkomst, of wilt u gewoon even vrijblijvend sparren, neemt u dan gerust contact op via  j.haneveer@spuistraat10.nl

Spuistraat 10 Advocaten

Uw advocatenkantoor in
Amsterdam

Laagdrempelig en betaalbaar. Een middelgroot kantoor, met toegewijde, ervaren advocaten die vrijwel alle specialisaties in huis hebben. Wekelijks op de donderdag vindt er een gratis inloopspreekuur plaats. Goed bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS. Dat is Spuistraat 10 Advocaten in het kort.

Omgevingsrecht

Omgevingsrecht gaat over de vormgeving van natuur, milieu, water en ruimtelijke ordening.

Ik heb hulp nodig

Contractenrecht

Dit rechtsgebied omvat een grote verscheidenheid aan zaken, omdat de mogelijke inhoud van een verbintenis vaak afhankelijk is van het soort product of dienst. Daarnaast is het ook vaak van belang wat er precies tussen u en de leverancier is besproken of voorgevallen.

Ik heb hulp nodig

Staat uw rechtsgebied er niet bij of weet je niet welke u nodig heeft?

Neem dan contact met ons op.

Reinout Sterk – van militair tot advocaat

      Mijn naam is Reinout Sterk, ik werk als strafrechtadvocaat bij Spuistraat 10 advocaten. Naast strafrecht doe ik ook militair recht en omgevingsrecht. Advocaat worden was niet mijn droom. Ik dacht altijd dat advocaten of geldwolven met een (te) groot ego waren, of geitenwollensokken. Ik wilde eigenlijk professioneel

Lees het hele artikel
Kofiehuis Amsterdam

Een leven zonder formeel te bestaan

      Dit brengt ons bij het levensverhaal van Olaf Bausen, oud cliënt van Reinout Sterk. Olaf is een Duitse botenbouwer, die rond 1990 naar Amsterdam kwam om jachten te bouwen. Het bedrijf waar hij werkte ging helaas failliet, ongeveer rond dezelfde tijd dat zijn moeder overleed. Olaf begon

Lees het hele artikel

Lees met ons mee

Live vanuit Spuistraat 10 in Amsterdam

Vanuit alle verschillende rechtsgebieden houden onze advocaten u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.