Over

Anne-Marie Bouwmeester

Geboren en getogen in Apeldoorn, maar al enkele decennia verknocht aan Amsterdam. Studeerde tegelijkertijd Rechten aan de Vrije Universiteit en International Management aan Hogeschool voor Economische Studies. Advocaat sinds 2005. Destijds gestart op de Zuidas in een herstructureringspraktijk. Sinds 2022 verbonden aan Spuistraat 10 Advocaten.

Familierecht en erfrecht zijn haar specialisaties. Gediplomeerd vFAS en Mfn mediator tevens geregistreerd bij het mediationbureau van de rechtbank Amsterdam. Houdt zich o.a. bezig met boedelscheidingen, zorgregelingen en alimentatie. De variatie in haar praktijk is prettig. Zet de boel daar waar nodig op scherp. Cliënten voelen zich gehoord en op hun gemak. Draait haar hand niet om voor executeurszaken, bewindvoerderskwesties of de vaststelling van een legitieme portie.

Eigenwijs en initiatiefrijk. Houdt net zoveel van fietsen door Amsterdam als van de wereld ontdekken. Voorliefde voor Italië, Nieuw-Zeeland en Venezuela.

Publicaties in Jurisprudentie in Nederland (JIN):

JIN augustus 2021 ‘Niet de moeder, niet de verwekker maar het kind zelf slaagt in zijn verzoek tot vernietiging van de erkenning’

JIN juni 2019 ‘Geen partneralimentatie wegens (aanhoudend) grievend gedrag’

Spuistraat 10 Advocaten

Uw advocatenkantoor in
Amsterdam

Laagdrempelig en betaalbaar. Een middelgroot kantoor, met toegewijde, ervaren advocaten die vrijwel alle specialisaties in huis hebben. Wekelijks op de donderdag vindt er een gratis inloopspreekuur plaats. Goed bereikbaar: op vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS. Dat is Spuistraat 10 Advocaten in het kort.

Personen- en familierecht

Het familierecht is een breed rechtsgebied en houdt zich bezig met afstamming, huwelijk, echtscheiding, naamgeving en bescherming van hen die niet (helemaal) voor zichzelf kunnen zorgen.

Ik heb hulp nodig

Erfrecht

Wanneer iemand binnen uw familie overlijdt krijgt u met erfrecht te maken. Het erfrecht regelt de overgang van de bezittingen en schulden van de erflater op de erfgenamen. Is er een testament opgemaakt?

Ik heb hulp nodig

Staat uw rechtsgebied er niet bij of weet je niet welke u nodig heeft?

Neem dan contact met ons op.

Auto gekocht met verborgen gebreken?

Wat kunt u doen als u een tweedehands auto heeft gekocht, en er zijn verborgen gebreken?

Lees het hele artikel

Scheiden? Gratis juridisch advies

Morgen (9 september) is de dag van de echtscheiding. Neem voor gratis juridisch advies contact op met Anne-Marie Bouwmeester, of een van onze andere gespecialiseerde advocaten.

Lees het hele artikel

Lees met ons mee

Live vanuit Spuistraat 10 in Amsterdam

Vanuit alle verschillende rechtsgebieden houden onze advocaten u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.