Wat gebeurt er dan?

Een Huishoudelijk Onderzoek of HAC kan serieuze consequenties voor uw loopbaan hebben. In het ergste geval leidt het tot uw ontslag. Dat proces duurt maanden, en in de tussentijd kunt u geschorst worden. Dat betekent dat u een behoorlijke tijd lang thuis zit, uw uniform niet mag dragen en niet op de kazerne mag komen. Ook kan een behoorlijk deel van uw loon ingehouden worden. En ondertussen zit u thuis te wachten tot u een keer wat hoort over wat u boven het hoofd hangt.

militair strafrecht
Portret militaire advocaat Op site van Reinout Sterk over militair recht

Militaire advocaat

Reinout Sterk is van 2009 tot 2020 militair jurist geweest. Hij werkte mee aan talloze HAC’s / Huishoudelijke Onderzoeken, was als griffier van de Militair Juridische Dienst bij honderden militaire strafzaken aanwezig en heeft Defensie jarenlang vertegenwoordigd in juridische procedures in het militaire ambtenarenrecht. Daarnaast was hij Legad (Legal Advisor) van zowel het Korps Mariniers als het Maritiem Hoofdkwartier (CZSK). Hij deed aan vele (inter)nationale oefeningen mee en is uitgezonden naar VN missie MINUSMA. Tot slot is Reinout secretaris geweest van de commissie die de Minister adviseert over het werk van de MIVD ten aanzien van ingetrokken VGB’s (Verklaring van Geen Bezwaar).

Reinout Sterk

De specialist

De hiervoor genoemde ervaring maakt Reinout Sterk bij uitstek geschikt om u als militair van juridische raad te voorzien. Hij kent de regels, de procedures, de mensen en hun denkwijzen immers van binnenuit. Dat geldt voor militair strafrecht, militair tuchtrecht, militair ambtenarenrecht (schorsing, ontslag etc.), militaire letselschade en voor de verklaring van geen bezwaar (VGB).
Mocht u met een juridisch probleem zitten dan kunt u altijd contact met de militaire advocaat opnemen voor een kosteloos eerste adviesgesprek.

r.sterk@spuistraat10.nl
06 38 24 20 65

Tot uw dienst!