Huur- en woonrecht

Hebt u problemen over het huren van een woning of bedrijfsruimte, de huurprijs of het toewijzen van een huurwoning? Werd u aangezegd dat u moet ontruimen of wilt u procederen tegen iemand die overlast veroorzaakt of heeft u juist hulp nodig omdat u wordt beschuldigd van overlast? Het huurrecht regelt de juridische verhouding tussen de huurder en de verhuurder.

Voor welke problemen?

De huurovereenkomst

Advies en rechtsbijstand over de (tussentijdse) beëindiging van de huurovereenkomst, huuropzegging door de verhuurder, het regelen van medehuurderschap of woningruil, de gevolgen voor de huurder van een geplande renovatie of groot onderhoud, geschillen over (vermeende) onderhuur, herstel in de oude staat bij oplevering van het gehuurde of de weigering van de verhuurder om een waarborgsom terug te geven.

Huurprijs

Geschillen over huurverhoging en de vaststelling van een redelijke huurprijs ten opzichte van de kwaliteit van de woning, procederen na een uitspraak van de huurcommissie.

Ontruiming

Het bijstaan van huurders die worden geconfronteerd met een dagvaarding waarbij ontruiming wordt gevorderd vanwege huurachterstand of om een andere reden.

Voorrang woningtoewijzing

Het opstellen van bezwaar- en beroepschriften na de weigering van een medische of een sociale indicatie.

Overlast

Het voeren van gerechtelijke procedures om overlast tegen te gaan of mensen bij te staan die beschuldigd worden van overlast.

Onze aanpak!

De advocaten van de sectie huurrecht kunnen putten uit een veelzijdige en gespecialiseerde kennis door jarenlange ervaring op dit rechtsgebied. Daarom werken zij snel, effectief en doelgericht aan een aanpak en een oplossing van het probleem. Zijn de succeskansen (te) klein dan krijgt u dat vooraf in alle eerlijkheid verteld.

Onze advocaten die gespecialiseerd zijn in Huur- en woonrecht:

Dhr. mr. L. Nix

Dhr. mr. L. Nix Personen- en familierecht Strafrecht Huurrecht Contracten- en ondernemingsrecht Arbeids- en socialezekerheidsrecht Over Lucien Nix is advocaat sinds 2006, daarvoor werkte hij als juridisch medewerker op de afdeling bedrijfsfusies en overnames van een Engels advocatenkantoor in Amsterdam en als docent/onderzoeker aan de

mr. M. Zwennes

mr. M. Zwennes Letselschade en Onrechtmatige daad Vastgoedrecht Huurrecht Verbintenissenrecht mr. M. Zwennes Letselschade en Onrechtmatige daad Vastgoedrecht Huurrecht Verbintenissenrecht Over Martijn Zwennes, advocaat sinds 1988, heeft als specialisaties vastgoedrecht en (beroeps)aansprakelijkheden, voortkomend uit wanprestatie of onrechtmatige daad. Dat kunnen dus zaken zijn met letsel,

Mw. mr. M.J. Kikkert

Mw. mr. M.J. Kikkert Verbintenissenrecht / Consumentenrecht Vereniging van Eigenarenrecht Wsnp Bouwrecht Huurrecht Vastgoedrecht Mw. mr. M.J. Kikkert Verbintenissenrecht / Consumentenrecht Vereniging van Eigenarenrecht Wsnp Bouwrecht Huurrecht Vastgoedrecht Over Marieke Kikkert houdt zich bezig met contracten, vastgoed, verzekeringen, consumenten, aansprakelijkheidsrecht, onrechtmatige daad, huurrecht en WSNP