IVM Code Rood zijn wij vandaag 18 februari vanaf 13:00 dicht

Over

Reinout Sterk

Nadat Reinout in 2008 zijn meestertitel behaalde, werd hij werkzaam in het omgevingsrecht. Daarna maakte hij een overstap naar de krijgsmacht. Zo’n elf jaar lang was hij militair-jurist. Hij procedeerde veel in het bestuursrecht, maar heeft ook veel strafrechtelijke en operationele ervaring opgedaan. Nadien heeft Reinout Sterk nog bij de gemeente Amsterdam gewerkt, waarna hij de overstap maakte naar de advocatuur. Hier zet Reinout zijn brede kennis en ervaring in om mensen en organisaties bij te staan die juridische hulp kunnen gebruiken.

mr. Sterk is open en toegankelijk, maar wel zakelijk. Dat betekent dat hij prettig in de omgang is, maar wel doelgericht. Hij houdt er niet van om de zaken heen te draaien. Het gaat immers om het resultaat. Als uw zaak weinig kans maakt zal Reinout dat u dus ook vertellen. Aan de andere kant, als uw zaak wel kans maakt dan gaat Reinout Sterk tot het uiterste. (Alles in overeenstemming met u natuurlijk.)

Naast advocaat is Reinout ook mediatior.

Verborgen gebreken bij onroerende goederen

In dit artikel worden de wettelijke rechten en rechtsmiddelen behandeld die gelden voor kopers die verborgen gebreken ontdekken.

Lees het hele artikel

Een goed voornemen voor 2023: eerlijker zijn! 

        Verdeling bij scheiding: Wat staat er in de wet?  In art. 3:194 lid 2 BW staat: ‘Een deelgenoot die opzettelijk tot de gemeenschap behorende goederen verzwijgt, zoek maakt of verborgen houdt, verbeurt zijn aandeel in die goederen aan de andere deelgenoten.’ Aangezien deelgenoten – mede-eigenaren –

Lees het hele artikel

Tijdelijke huurcontracten

Sinds 2016 is het makkelijker om een woning tijdelijk te verhuren. Met de Wet doorstroming huurmarkt zijn tijdelijke huurcontracten tot maximaal twee jaar toegestaan. Het idee van de regering daarbij was dat woningen die in de verkoop staan, dan tussentijds ook kunnen worden verhuurd. Dit kon eigenlijk altijd al op

Lees het hele artikel

Kraken in Amsterdam anno 2022

Onlangs werd een pand aan het Vondelpark in Amsterdam gekraakt. De eigenaar van het pand vorderde ontruiming in kort geding, maar de krakers mochten van de rechter blijven zitten. Advocaat Arno Straver bespreekt de rechterlijke uitspraak.

Lees het hele artikel
Mandelige fundering

Mandelige fundering

In deze blog legt advocaat Martijn Zwennes het een en ander uit over mandeligheid, en andere juridische problemen die kunnen komen kijken bij de fundering van Amsterdamse huizen.

Lees het hele artikel
belediging

Belediging

In deze blog vertelt advocaat Reinout Sterk wanneer belediging strafbaar is en wanneer niet

Lees het hele artikel

Auto gekocht met verborgen gebreken?

Wat kunt u doen als u een tweedehands auto heeft gekocht, en er zijn verborgen gebreken?

Lees het hele artikel

Scheiden? Gratis juridisch advies

Morgen (9 september) is de dag van de echtscheiding. Neem voor gratis juridisch advies contact op met Anne-Marie Bouwmeester, of een van onze andere gespecialiseerde advocaten.

Lees het hele artikel

Zwarte inkomsten bij letselschade

    In de gevallen waarbij iemand (maar) één baan heeft, en in loondienst is, is vrij makkelijk uit te rekenen wat het verlies arbeidsvermogen is. Als het slachtoffer als zelfstandige in opdracht werkzaamheden verricht, dus niet in loondienst is, dan is het vaak al veel moeilijker. Maar als iemand

Lees het hele artikel