Over

Bouwrecht is mijn core business. Sinds 2015 werk ik als advocaat. Voorheen werkte ik bij bouwbedrijven en ingenieursbureaus in technisch management functies en de laatste jaren als contract manager voor bouwprojecten.

Vanuit mijn werkervaring als contract manager, ben ik doordrongen van het belang van goede dossiervorming. Denk daarbij aan de in het bouwrecht zo belangrijke waarschuwings- en mededelingsplichten. De basis voor een sterke juridische positie in een eventueel geschil wordt gelegd aan het begin en tijdens de uitvoering van een project. Vanuit deze gedachte sta ik cliënten graag in de achtergrond bij tijdens de contractvorming of tijdens de uitvoering, dit laatste indien gewenst op projectbasis.

In voorkomende gevallen procedeer ik voor de burgerlijke rechter of de Raad Voor Arbitrage voor de Bouw. Daarbij heb ik veel gemak van mijn technische achtergrond (werktuigbouwkunde TU Delft). Juridische standpunten worden aannemelijker als zij worden gestaafd door steekhoudende technische argumenten. Daarnaast is het handig om ingebrachte technische zin en onzin van elkaar te kunnen onderscheiden.

Opleidingen: Werktuigbouwkunde TU Delft, Nederlands Recht Open Universiteit Nederland en de Verdiepingscursus Privaatrechtelijk Bouwrecht aan het Instituut voor Bouwrecht (geslaagd met genoegen).

 

Lidmaatschappen: Vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBR-A); Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI).

 

mr. ir. William Jackman MBA

Contact

Icon contact 100px Email: w.jackman@spuistraat10.nl
Tel: 020 520 51 00

twitter-icon skype-icon linkedin-icon googleplus-icon

Specialisaties

Bouwrecht

nog aanvullen.