Over

Michael Blommers heeft zich in 2020 aangesloten bij Spuistraat 10 Advocaten en voert een civiele praktijk met de focus op gezondheid. Met zijn jarenlange ervaring als zorgbestuurder weet hij als geen ander tegen welke uitdagingen zorgverleners en zorginstellingen aan kunnen lopen. Michael staat dan ook met regelmaat artsen en zorginstellingen bij in uiteenlopende zaken, zoals verzekeringszaken, medisch tuchtrecht, contractuele geschillen, aansprakelijkheidskwesties en compliance-vraagstukken.

In zijn algemene civiele praktijk met focus op gezondheid staat Michael, behalve cliënten uit de gezondheidszorg, ook personen en bedrijven met uiteenlopende juridische vraagstukken op het gebied van gezondheid in de breedste zin van het woord bij. Dan kan worden gedacht aan slachtoffers in letselschadezaken, maar ook sporters die te maken krijgen met het tuchtrecht en werknemers die geconfronteerd worden met arbeidsongeschiktheid.

Naast zijn praktijk voert Michael wetenschappelijk onderzoek uit naar de juridische afwikkeling van rampen waar zich massale gezondheidsschade heeft voorgedaan. Hij is bovendien actief als bestuurder in de culturele sector van Utrecht, de stad waar hij in 2012 zijn rechtenstudie afrondde en nog steeds woonachtig is.

Publicaties

Blommers, M. (2019). ‘Gelukkig is geen ramp ontstaan’ De omgang met slachtoffers na grote branden. Tijdschrift voor Veiligheid 2019 (18) 3-4. https://doi.org/10.5553/TvV/187279482019018304003

Contact

Icon contact 100px Email: m.blommers@spuistraat10.nl
Tel: 020 520 51 00

  linkedin-icon

Specialisaties

Gezondheidsrecht

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.

Verzekeringsrecht

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.

Aansprakelijkheidsrecht

Bent u slachtoffer van een ongeval op het werk, bent u aangereden of zijn er medische fouten gemaakt? Dan krijgt u te maken met het aansprakelijkheidsrecht. Een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaat van Spuistraat 10 Advocaten kan u in zo’n geval bijstaan.

Letselschade en onrechtmatige daad

In het aansprakelijkheidsrecht is geregeld wanneer iemand anders aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade of het leed dat u hebt ondervonden. Het claimen van letselschade is specialistisch werk voor een letselschade advocaat en gaat vaak over grote financiële en persoonlijke belangen.

Sociale zekerheidsrecht

Het sociaal voorzieningenrecht is voor iedereen die in Nederland woont of daarmee gelijk wordt gesteld en vanwege bepaalde omstandigheden recht heeft op een financiële tegemoetkoming van de overheid.

Verbintenissenrecht

Heeft u een probleem na het kopen van een computer, het inhuren van een huisschilder of een hondenuitlaatservice, de inschrijving voor een opleiding of het lenen van een boek, het afsluiten van een verzekering, de levering van een snelle internetverbinding of het boeken van een reis? Het consumentenrecht gaat over een enorme verscheidenheid van problemen tussen consumenten en bedrijven die in verschillende vormen tegen betaling iets leveren.